Svenskt företag lurat att jobba gratis åt Betsson i 5 år – betalningsvägran

Reklamwebben i Svedala AB har sedan 2003 jobbat som affiliate åt Betsson och Betsson Groups alla spelbolag. Grunden för detta är ett affärsavtal där betalning endast sker när Betsson tjänar pengar, provision alltså. Denna provision är avtalad på livstid.

Sommaren 2015 bröt Betsson detta avtal. Stängde samtliga inloggningar, stal månadens provision (ca. 100.000 kr) och höll sig oanträffbara. Svarade ej på mejl.

Reklamwebben fick anlita advokat för att ens få svar. Då presterade Betsson ett påstående att Reklamwebben brutit mot TOS-reglerna och att man därför stängt alla konton och brutit avtalet.

Förutom att vi bevisade för Betsson att det inte var sant så var det inte skäl att bryta något avtal. Enligt avtal skulle Reklamwebben kontaktas och rätta upp problemet. Problemet påstods vara oseriösa länkar som riktades mot Reklamwebbens sajt och vidarebefordrades till Betsson. Något som vi omedelbart kunde filtrera bort med ett program.

Men Betsson bryr sig inte själv om att ens följa sina egna avtal. Man stänger bara av samarbetet och tjänar på detta vis 15 miljoner kronor, Betsson skuld till Reklamwebben. Skulden är fakturerad och skickad till Kronofogden men Betssons advokater har bestridit fakturan och genom företagskonstruktioner på Malta kan man komma undan betalning.