Reklamwebben kontaktar tyska myndigheter i sin kamp mot Betsson

Reklamwebben sätter sin tilltro till det Tyska systemet. Närmare bestämt att man inte ger spellicens till ett företag som lurat Reklamwebben på över 15 miljoner SEK. Att man först kräver rättelse av Betsson.

Vi hoppas att Tyskland skall sätta krav på Betsson att bete sig så som ett börsnoterat svenskt företag förmodas göra, etiskt och hederligt.

Genom att lägga fram vårt fall i Tyskland så har de ett handfast fall att se på. Det Betsson gjort mot oss är brott som i Svensk domstol kunnat ge upp till 6 års fängelse. Reklamwebben kan inte ens ta Betsson till domstol, Betssons avtal gäller och där finns en klausul som friskriver Betsson från åtal i domstol, world-wide.

Polisen gör ingenting trots ett brott på över 15 miljoner kronor. Överprövande åklagare gör ingenting.

Nu skall åklagarens överprövning i sin tur överprövas en nivå högre, detta pågår.

Nu är det så att i Tyskland är myndigheterna lite tuffare. I Sverige är det förbjudet att driva Spelbolag. Från sitt kontor i Stockholm driver Betsson ett stort antal spelbolag som svenskar spelar i. Genom att lägga bolagen i spelbolagsparadiset Malta.

Lotteriinspektionen står maktlösa när Betsson spelar av en spelberoende man företag, liv och familj och lämnar honom med en obotlig sjukdom och 6 miljoner i skulder.

Någon spelskatt betalar inte Betsson till Sverige för alla miljarder de drar in på svenska spelare. För att Lotteriinspektionen är maktlösa och menlösa – i motsats till Tyskland.

I Tyskland är det annorlunda. Liksom Sverige skall Tyskland på sikt utfärda spellicenser. För att kunna få en spellicens betalar därför Betsson “frivillig” spelskatt i Tyskland. Låtsas vara seriösa. Att de lurat oss, spelmissbrukskandalen och spelaravtal som gör att de kan beslagta en spelares vinster och pengar håller de så klart tyst om.

Uppenbarligen kan Betsson uppföra sig seriöst om de är så illa tvungna.

Vi sätter vårt hopp till att Tyska myndigheter sätter krav på Betsson att betala sin skuld till oss, säger Reklamwebbens vd.