Öppet brev till Bettssons styrelsemedlemmar från Reklamwebben i Svedala AB

Brev från Reklamwebben i Svedala AB som lojalt arbetat för Betsson i princip sedan starten

Till:
lars.linder-aronson@betssonab.com
pontus.lindwall@betssonab.com
kicki.wallje-lund@betssonab.com
patrick.svensk@betssonab.com
martin.wattin@betssonab.com
jan.nord@betssonab.com

Jag skriver till dig som är styrelseledamot i Betsson angående er vd:s Ulrik Bengtsson agerande mot Reklamwebben i Svedala AB.

Vi är ett företag i Svedala som varit affiliate åt Betsson sedan 2003 och mycket av Betssons framgångar kommer från vårt arbete. Långt över 1 miljon sidor på internet och 12 års arbete. Sedan ert besök här 2010 har vi enbart satsat på Betsson bolag.
5 personer i Asien och 2 i Europa, många underleverantörer, servrar, tjänster, programvaror och totalt 2000 sajter med egna domännamn.

Sommaren 2015 stängdes utan förvarning samtliga våra konton, inneliggande månadsprovision 100.000 kr stals och ingen svarade på mejl eller gick att få tag på. Den utlovade månatliga livstidsprovisionen stals också.

Har kontaktat vd utan att ens få svar så det blev ett öppet brev på https://reklamwebben.com som har utgivningsbevis och skyddas av grundlagen.

Där publicerar jag ett öppet brev till Betssons vd Ulrik Bengtsson. I stället för att då rätta till övergreppet så bussar han en advokatbyrå på oss. Han trappar upp tvisten och de lejda advokaterna meddelar att någon betalning inte kommer att ske.

Advokaternas brev finns här https://reklamwebben.com/wp-content/uploads/2016/11/BetssonSkrivelse2016-11-02.pdf. Det är förmodligen så magstarkt (troligen ett angrepp på meddelarfrihet, yttrandefrihet och tryckfrihet) att bara en advokat av 2 har skrivit under.

Denna advokatbyrå verkar hota med att inleda stämningar över hela världen för påhittade anklagelser. Det är i alla fall så jag tolkar det på detta vis (och kan ha fel så jag har skickat en förfrågan till advokatsamfundet) för allt vi gjort är helt lagligt så det finns inget brott att anklaga oss för.

Man kan inte förtala ett företag, vi skall hindras att skriva om Betsson. Vi är i vår fulla rätt att försöka få betalt och få Betsson att stå för ingångna avtal.

Vi upplever att man hotar oss för att stoppa vår rätt att polisanmäla, vår rätt till meddelarfrihet för Pressreleaser på mynewsdesk och vår rätt till både yttrandefrihet och tryckfrihet.

Trots att vår hemsida har utgivarbevis och är lika skyddad som vilken tidning som helst. För att tysta oss.

Vi har varit 100% lojala och jag har personligen i 5 år jobbat extra helger, sommarsemester och julsemester enbart med Betsson.

All vinst i 5 år (jag kan visa bokföring) har långsiktigt återinvesterats i ännu mer Betssonreklam för en större framtida livstidsprovision.

Ett långsiktigt arbete för att år 2018 skulle jag bara syssla med detta, som jag gillar och med en livstids provision. Varefter vi blir bestulna på allt.

Då det visat sig att vi är rättslösa juridiskt har vi också rätt att kontakta olika myndigheter i alla länder där Betsson verkar, t.ex. Tyskland. Även i Sverige har vi rätt att tillskriva regering och myndigheter.

Jag hoppas att er vd:s agerande inte är sanktionerat av er i styrelsen.

Betsson har lyckats att lura oss på 15 miljoner kr utan att vi juridiskt kan göra något åt det. Vi kan inte ens gå till domstol!

Att agera på ett sådant sätt säger oss en hel del om Betsson.

Ett börsnoterat svenskt företag skall inte lura ett annat svenskt företag. Men att ett spelföretag som Betsson gör detta är totalt omdömeslöst.

Ett spelföretag måste ha etik och moral för att spelare skall våga spela. Inte stänga konton, ta pengarna, bryta alla avtal och hålla sig oanträffbara.

Jag som varit utsatt litar inte längre på något av Betssongruppens olika bolag och skulle aldrig våga satsa ett öre där. Betsson kan helt lagligt behålla vinsten om någon vinner en storvinst. Samma typ av avtal som utnyttjas mot oss.

Men framför allt är allt detta helt onödigt. Det svepskäl vi så småningom anklagades för har vi aldrig gjort och detta bevisade vi direkt och erbjöd oss filtrera bort (man länkade via vår sida, ingen skada kunde ske) oönskad trafik.
Om det varit den verkliga orsaken skulle vi kontaktats men kontona bara stängdes.

Verkligen bittert och otacksamt att bli utsatt för sådant efter att ha byggt upp en mycket stor del av Betssons imperium och som det är nu, jobbat gratis i 5 år.

Troligen har vi genom branding och spill off genererat en miljard i vinst till Betsson Group. Då är det mer än girigt att inte betala ut 15 miljoner, som är våra egna pengar.

Jag hoppas därför att ni i styrelsen sätter stopp för Ulrik Bengtssons agerande och uppmanar honom att betala Betssons skuld till oss och avslutar tvisten.

Svedala 13/11-2016

Reklamwebben i Svedala AB

Gert Strand
vd